Hoppa till sidans innehåll

4:a medaljer i Lulebo Cup

07 APR 2008 15:40
Pojkar 97/98 tog Guld i -98:a gruppen och silver i -97-gruppen. Flickor 97/98 tog brons och likaså F95/96. Pojkar 95 missade semifinal med minsta möjliga marginal och slutade 5:a. Flickor och pojkar 99 vann alla sina matcher stort! (mer text kommer från respektive coach)
  • Uppdaterad: 12 MAR 2012 10:12

Pojkar 97/98:

Eftersom vi ställde upp i både 97 och 98 så delade vi upp laget lite olika men alla spelade minst tre matcher var i helgen och endast Alexander B spelade alla fem.
Första matchen mot Antnäs gör vi en mycket bra match i försvaret där vi snor massor av bollar och krigar tillsammans i returtagningen. Det är alltid tufft att möta både ett och två år äldre spelare, de är både större,tyngre och starkare men med Vråkarnas vilja kan man komma långt. Vi vinner till sist med cirka 25 poäng.
 
Andra matchen mot Brooklyn visste vi skulle bli tufft. Bra 97:or spetsade med två starka 96:or. Förlust med cirka 20 poäng trots en del riktigt starka prestationer. Nu väntade Gladan och den matchen skulle avgöra vem som skulle få möta Brooklyn i finalen.
 
Matchen mot Gladan var kanske den bästa match vi spelat. Ett fantastiskt passningsspel och en kämpainsats utan dess like gjorde att Vråken stod som segrare efter att ha vunnit med nästan 40 poäng. Vilken laginsats, det var som allt vi jobbat på kom fram den matchen.
 
Eftersom det bara var vi och Gammelstad anmälda i P-98 så blev det final direkt.Problemet var att denna final började 11,00 på Hertsön och 97-finalen startade klockan 12,00 på Bergnäset. Efter tre perioder var tre spelare tvungna att åka från Hertsön för att hinna till den andra finalen där tre andra spelare redan väntade, lite stressigt. Dessutom kom två spelare till direkt till den andra finalen så fort slutsignalen i den första gick. Vi ledde med 49-0 efter tre perioder och vann till sist med drygt 60 poäng efter bra spel så humöret var på topp inför finalen i 97 men hur var det med orken?
 
Finalen mot Brooklyn blev allt annat än välspelad, det liknade mer brottning. Eftersom Brooklyn är betydligt större än oss så passade denna matchbild dem mycket bättre. Vi hade svårt att komma till vettiga avslut då de packade ihop sina bjässar under egen korg så att vi inte kunde penetrera. Trots en riktig kämpainsats så förlorade vi men vi visade återigen en enorm vilja och när vi fick möjlighet att spela lite basket mitt i brottningsmatchen så gjorde vi det riktigt bra. En välförtjänt seger med cirka 10 poäng blev det till slut till Brooklyn, nästa år är det dags för revansch....
 
Ett silver och ett guld är ju trots allt inte fy skam.......

 

Tommie & Jennifer

 

Flickor 99:

I helgen har vi deltagit i vår första cup, Lulebo Cup. Två matcher hade vi framför oss och vi var alla nervösa när vi samlades i Gammelstad på morgonen. Efter en ordentlig uppvärmning i korridoren med Emma så var det dags för vår första match mot Höken som var ett år yngre än oss. Det var en väldigt bra match och vi tog snabbt ledningen. Både vi som tränare och föräldrarna kunde knappt tro våra ögon när vi såg spelarna som var ute på planen. Riktigt bra basket med härligt passningsspel och bra lag sammanhållning. Tillslut vann vi med nästan 30 poäng! :) Men vi ska inte glöma att Höken var ett år yngre och det var deras första match, de kämpade på och gav aldrig upp. Vår nästa match var mot Hertsö basket och där förvånade våra tjejor oss igen. Vi spelade ännu bättre basket och vann tillslut med 40 poäng! :)
 
Det var en riktigt rolig cup och det var verkligen kul att se tjejerna spela som de gjorde. Nu gäller det att ha en härlig sommar fram tills dess att vi börjar med ännu en till härlig basketsäsong igen till hösten!
 
Vi tränare vill tacka alla er föräldrar som ställer upp och alla våra spelare för att ni alltid är så härliga och glada! :)
 
Sara och Emma

Skribent: Michaela Enmark

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 lule_energi

 

Basketlag:

Herrar 

Damer

Herr Juniorer

Flickor 04

Pojkar 05/06

Flickor 05/06 (Lagsida)

Flickor 07

Flickor 08

Pojkar 07/08

Flickor 09

Flickor 10

Pojkar 09/10

Flickor 11

Flickor 12

Pojkar 11/12

Köp Vråkens profilkläder på Stadium.

(klicka på länken nedan)

stadium_OS_480

 

Följ Vråken på Facebook och Twitter

<a href="https://twitter.com/vrakenbasket" class="twitter-follow-button">Follow @vrakenbasket</a>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script

 facebook-logo

twitter-logo1

Är du inte medlem i Vråken?

Stöd vår förening genom att bli stödmedlem.

Klicka (här)

 

 

 

Postadress:
BK Vråken - Basket
C/o Theresa Palo, Bromsargatan 18b
97342 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705593941
E-post: This is a mailto link...