Hoppa till sidans innehåll

P97/98 på turnering i Sthlm

16 SEP 2009 15:48
P 97/98 var den gångna helgen i Stockholm och spelade Gjensidige basket cup i Vällingby. Vi hade med lag i båda 97 och 98 gruppen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:18

97 spelade vi gruppspel mot blackeberg/ villstan, en match som vi vann med 34p, 45-11. Nyckeln till den vinsten var bra försvarsspel och bra passningsspel i anfallet. Andra gruppsspelsmatch var mot Uppsala. En match som vi ledde i halvtid med 7, men förlorade med 8p. Vi förlorade matchen för att vi slutade spela försvar vilket inte funkar när man möter lagen söder över. Hursomhelst så gick både vi och Uppsala vidare då Uppsala tidigare hade vunnit mot blackeberg /villastan. I kvartsfinalen mötte vi Alvik/ålsten, ett lag som vi hade hört var bra. Detta visade sig också efter matchen, det blev förlust med 38-13. Sista matchen vi spelade i 97 var placeringsmatch om platserna 5-8, där mötte vi Tensta/elinsborg. En match som blev väldigt jämn. Med ca 20 sek får vi bollen och ställningen är 30-30. Med 7 sek blir Samuel foulade och får skjuta två straffar, sätter första klockrent planka i. Missar andra, vi foular och dem tar time out med 0.7 sek kvar. Vinsten var ett faktum. Sen skulle vi ha spelat en till placeringsmatch men pga vår hemresa 20.30 hann vi inte spela sista utan vi blev 6:a på pappret. Vet ej om det hade blivit så om vi hade spelat sista matchen.

 

98 böjade vi mot Blackeberg/hässelby gård. Dem spelade riktigt bra och vi fick jobba hårt för att kunna vinna vilket vi gjorde med 34-27. Andra matchen mötte vi Solna vikings. Samma sak gällde här, hårt jobb för att kunna vinna. Även den här gången gick det rätt väg och vinstsiffrorna skrevs till 25-23. I sista gruppsspelsmatchen ställdes vi mot Alvik/ålsten. Rent resultatmässigt vann vi den matchen lättast, 31-22, men spelmässigt var detta den bästa matchen. Alvik/ålsten visade upp bra basket och gjorde det stundtals svårt för våra grabbar att göra poäng. Nu stundade slutspel, i kvartsfinalen mötte vi Lidingö. En match som vi vann relativt enkelt, 25-16. Nu väntade semifinal och det blev ett norrlandsderby då vi mötte Jämtland. Den matchen blev väldigt jämn, lagen turades om att vara i ledning i matchen tyvärr så blev det dem som ledde i slutet och höll undan och vann med 4p, 27-31. Alltid tråkigt att inte gå till final men vi fick helt enkelt rikta in oss på att ta hem bronspengen istället. Matchen om 3-4 pris mötte vi ett nygammalt gäng, Alvik/ålsten. Denna matchen blev dock tuffare än första mötet lagen emellan. Det var först i slutet som vi lyckades dra ifrån och vinna med 5p, 24-19. Bronset var vårt!!!!

 

Sammantaget har alla grabbarna i laget spelat bra och framförallt kämpat på. Vissa av matcherna kunde man se från sidan att vissa var helt slut i knoppen och då funkade ingenting. Men dem körde på ändå. Det var också roligt att se att vi står oss bra jämfört med andra lag i Sverige, i både 97 och 98. Vi visade också att vi är ett lag som kan bete oss både på planen och utanför, sådant är alltid viktigt.

 

Nu är det bara att fortsätta jobba med det vi gör på träningarna så att vi utvecklas och blir bättre hela tiden

Coach Rickard

Skribent: Rickard Carnerud

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 lule_energi

 

Basketlag:

Herrar 

Damer

Herr Juniorer

Flickor 04

Pojkar 05/06

Flickor 05/06 (Lagsida)

Flickor 07

Flickor 08

Pojkar 07/08

Flickor 09

Flickor 10

Pojkar 09/10

Flickor 11

Flickor 12

Pojkar 11/12

Köp Vråkens profilkläder på Stadium.

(klicka på länken nedan)

stadium_OS_480

 

Följ Vråken på Facebook och Twitter

<a href="https://twitter.com/vrakenbasket" class="twitter-follow-button">Follow @vrakenbasket</a>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script

 facebook-logo

twitter-logo1

Är du inte medlem i Vråken?

Stöd vår förening genom att bli stödmedlem.

Klicka (här)

 

 

 

Postadress:
BK Vråken - Basket
C/o Theresa Palo, Bromsargatan 18b
97342 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705593941
E-post: This is a mailto link...