Hoppa till sidans innehåll

Scania Cup 2010

06 APR 2010 08:11
Under påskhelgen avgjordes Scania Cup i Södertälje. För första gången på bra många år hade Vråken blivit inbjudna på killsidan, P-98. Målet var att gå vidare från gruppen då vi visste att vi hade fått en väldigt svår grupp med Vaerlöse från Danmark och JKS från Stockholm och Bredäng.
  • Skapad: 06 APR 2010 08:11

I första matchen stod Vaerlöse för motståndet, som bara några timmar innan hade förlorat mot JKS. Coacherna hade sett den matchen och scouting var klar. Nr 11 i Vaerlöse var spelaren att hålla koll på. Nå väl, matchen kom igång och vi var med från början. Vi lyckades få en liten ledning som vi behöll genom i stort sett hela matchen, men killen från Vaerlöse som vi hade bestämt att vi skulle håll koll på hade lekstuga med vårt försvar. Han gjorde hela 35p mot oss men det kändes som minst 40. Vi lyckades dock behålla ledningen även om det blev väldigt jämt i slutet på matchen. I och med att vi vann så var vi klara för slutspel, tack vare JKS vinst tidigare på dagen.

Fredag morgon var det dags för match mot JKS om vem som skulle bli gruppsegrare. Matchen spelades 8.20 vilket visade sig inte vara någon fördel för oss. Vi startade matchen med att släppa in 19-0. Efter det spelar vi upp oss rätt ordentligt och lirar jämt med JKS genom resten av matchen. Vi förlorar till slut med 10p vilket får anses som godkänt.

I kvartsfinalen mötte vi KTP, ett lag från Finland, en match som blev väldigt jämn. Vi går till halvtidsvila med ett underläge på 6p. Efter vilan kommer vi ut med ny energi och vänder ganska snabbt underläget till en ledning på 8p. Tyvärr tappar vi igen ledning en aning så att vi bara leder med 2p inför sista perioden. Sista perioden inleds med att KTP gör ett litet ryck förbi oss och efter det hinner/orkar vi inte och förlusten är ett faktum. William Hansson sänker dock en trea så att vi endast ligger under med 1p men då är tiden tyvärr ute. Detta innebar att vi fick spela matcher om platserna 5-8.

I första matchen där mötte vi Hörsholm från Danmark. Även den spelas tidigt på morgonen, 8.10. Detta oroade lite innan matchen men väl på planen så var vi betydligt bättre än i matchen mot JKS och vi vinner enkelt med 32p, 62-30. Sista matchen fick vi möta Honka som hade vunnit mot Jämtlands 98:or. Det blev också en väldigt tajt match, där vi fick William utfoulade med mindre än 1 min kvar av matchen. Vi lyckades dock hålla undan, därigenom också knipa 5:e platsen. Ett riktigt bra resultat av en liten kvartersklubb från Luleå.

Vill passa på att tacka alla föräldrar och lulemänniskor som hejat på oss under Scania. Även ett tack till Jämtlands pojkar som hejade bra de matcherna som dem såg.

// Coach Hansson/Carnerud/Aldrin

 

Fler Vråkare utmärkte sig under Scania Cup....

 

Micke Johansson coach för BG´s tjejlag tog hem en guldmedalj i F92/93 gruppen, första gången någonsin ett lulelag vinner Scania Cup!! Med i laget var även förre Vråkaren Allis Nyström som blev uttagen i allstarlaget och hon blev även utsedd till Scania Queen!

 

BG´s P92/93 kom på 3:de plats och i laget hittar vi Vråkaren Samir Ali som också blev uttagen i Allstarlaget!

 

I Gladans F94 lag hittar vi Vråkarna Ema Tomic och Elin Törnqvist. Gladan slutade på 8:de plats i turneringen!

Skribent: Michaela Enmark

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 lule_energi

 

Basketlag:

Herrar 

Damer

Herr Juniorer

Flickor 04

Pojkar 05/06

Flickor 05/06 (Lagsida)

Flickor 07

Flickor 08

Pojkar 07/08

Flickor 09

Flickor 10

Pojkar 09/10

Flickor 11

Flickor 12

Pojkar 11/12

Köp Vråkens profilkläder på Stadium.

(klicka på länken nedan)

stadium_OS_480

 

Följ Vråken på Facebook och Twitter

<a href="https://twitter.com/vrakenbasket" class="twitter-follow-button">Follow @vrakenbasket</a>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script

 facebook-logo

twitter-logo1

Är du inte medlem i Vråken?

Stöd vår förening genom att bli stödmedlem.

Klicka (här)

 

 

 

Postadress:
BK Vråken - Basket
C/o Theresa Palo, Bromsargatan 18b
97342 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705593941
E-post: This is a mailto link...