Det var returmöte mellan Kuivakangas och Vråken. Vråken skulle haft match på lördagen men USM gjorde att tilltänkta motståndet stod utan halva laget. 79–56 slutade den matchen och Vråken var fortsatt obesegrat fem matcher in i serien. En smakstart för vilket lag som helst, men för just BK Vråken är det ett tag kvar till nerverna börjar spöka på riktigt.

– För några säsonger sedan var vi 17–0 inför sista omgången. Vi hade tagit ut segern i förskott inför sista och naturligtvis förlorade vi, sade Micke Nilsson.

Vråken är ett gäng som spelat tillsammans i ”sju-åtta år”.

– Vi är nästan samma intakta lag som då. Vi började som ett gäng polare, eller de som inte var polare innan blev det ganska snabbt. Sedan har det som blivit att man fortsatt, umgås man privat kan man lika gärna komma på träning liksom, förklarar Micke Nilsson.

Matchen då? Luleå Energi Arena var knappast fullsatt men ändå hördes ett gäng Kuivakangas-supportrar och gästerna spelade bra.

– Det var en kopia på förra matchen, vilket kanske var frustrerande. Men vi har en plan och när den fungerar då är vi bra, sade KSK:s tränaren Göran Tordne.

Vissa uppspel var riktigt vackra men tyvärr träffade man inte korgen tillräckligt ofta och KSK halkade oundvikligen efter ett Vråken, som verkade vara målsökande.

– Viktigast för oss var att få en ledning tidigt, vi har ju mött Kuivakangas ett antal gånger genom åren och de är ett yngre gäng än oss, om de får blodad tand då blir det svårt. Nu fick vi ledningen med oss och kunde spela på den, sade Micke Nilsson.

Ställningen 48–28 i halvtid innebar rejäl uppförsbacke för gästerna, men man tog sig faktiskt samman och krympte Vråkens ledning till tio poäng. Närmare än så kom man inte.

– Vi visste att de skulle komma ut taggade efter pausen och försökte förbereda oss på det, men det är lätt att säga och svårare att göra. Men sedan fick vi ordning på spelet, sade Micke Nilsson.

Matchen slutade 90–52 och innebar sjätte raka segern för Vråken som går för serieseger.

– Det börjar bli ett tag sedan och vi känner att vi måste visa vad vi kan igen.

KSK hängde inte alltför mycket läpp och står trots två förluster mot Vråken på fyra vinster och fyra förluster.

– Man kan säga såhär, vi är ett landsortslag, men alla har rötterna i Kuivakangas eller omnejd, dock har vi spelare utspridda över hela kusten och kan inte träna tillsammans speciellt ofta. Det innebär att vi har en plan A, som när den fungerar så fungerar den bra, men vi har ingen plan B, sade Göran Tordne.

90–52

BK Vråken–Kuivakangas SK

Division III Norrbotten

Poäng, Vråken: Gustav Josefsson 29, Gustav Nordström 12, John Öhrn 12, Konstantin Sarkissov 10, Andreas Enback 9, Micke Nilsson 8, Rikard Carnerud 6, Viktor Granberg 2. KSK: Kristoffer Ekersund 20, Jakob Grym 13, Filip Mäki 8, Ronnie Lundströmmer 6, Mattias Johansson 6, Fredrik Wirén 2.