Hoppa till sidans innehåll

Vråkens P98 silver i Scania Cup

27 APR 2011 13:11
Under påskhelgen spelade två Vråken lag i Scania Cup F99 och P98. Bäst gick det för P98 som tog en sivermedalj. Dessutom blev William Eriksson-Hansson utsedd till Scania king.
  • Skapad: 27 APR 2011 13:11

I Kuriren 26/4 skrevs det så här:

Vråken tog silver i Scania

Södertälje

Inte alldeles ända fram. Men bra nog. På påskdagen tog Vråkens pojkar födda 1998 silver i den prestigefyllda basketturneringen Scania Cup i Södertälje.

Tränare för de här grabbarna är Rickard Carnerud och Tommie Hansson, till vardags tränare i LF basket. På frågan hur det är att träna pojkar istället för män, svarar Tommie Hansson med eftertryck:

– Det finns inget roligare.

Vråkens pojkar P98 har tränat lång tid tillsammans, en tre, fyra år, och det gav resultat i turneringen i helgen. Scania Cup räknas som inofficiella nordiska mästerskapen för de här årskullarna.

Hansson blev Scania King

Luleåkillarna tog en rad fina skalper på vägen fram till finalen på söndagsmorgonen. De besegrade bland annat Danmarks bästa lag i åldersklassen
med tre poäng och finländska Pyritö med 20 poäng. Södertälje fick däng med 50 poäng i första matchen i turneringen. Men till slut blev Fryshuset övermäktigt och Vråken förlorare med 35–51 i finalen. William Hansson, Vråkens pointguard, blev Scania King och därmed utsedd till Nordens bäste basketspelare i sin åldersklass.
Vråken P98 var det lag från Norrbotten som gick längst i turneringen tillsammans
med Basketgymnasiet tjejer födda 1993–94 som också tog silver. De förlorade sin final mot Södertälje med 41–49. Hökens flickor 1996 slutade 8:a av 9 lag. Antnäs
flickor 1998 hamnade på 15:e och sista plats i sin åldergrupp. Vråkens flickor 1999
slutade på 12:e plats av 13 lag. BG Luleå blev 8:e lag av 12 i pojkar 1993–1994.

Marianne Westin
Jimmy Landström

 

William Hansson Scania King

 

I NSD 27/4 stod det:

Silver till två Luleåklubbar i Sveriges största basketturnering

SÖDERTÄLJE

Sex Luleålag deltog. Två av dessa tog silver i ungdomsbasketturneringen Scania Cup.

– Det vi lyckats med är historiskt, säger Vråken P98-tränaren Tommie
Hansson.


Under den gånga påskhelgen arrangerades Scania Cup i Södertälje, det inofficiella nordiska mästerskapet i ungdomsbasket. En oerhört prestigefylld turnering som Vråkens pojkar födda 98 samt Luleå BG:s damjuniorer lyckades bäst i av alla deltagande lag från norrbotten.

 – Det har varit en helt fantastisk helg, så det är klart att man är nöjd, säger Tommie Hansson som till vardags är assisterande tränare för LF Basket. Vråken vann båda matcherna i sitt gruppspel och gled sedan genom slutspelet relativt  enkelt för att slutligen nå finalen. I final stod Fryshuset som motståndare. Ett fysiskt och stort lag som Luleålaget Vråken fick det tufft mot. Efter fyra perioder
förlorade Vråken med 35–51 och blev silvermedaljör i Scania Cup.
–Vi var lite mätta efter att ha tagit oss till final. Det var nog många i laget som inte räknat med att vi skulle ta oss dit, säger Hansson.
Men Hanssons Vråken blev historiskt efter sin påskhelg på bortaplan. Vråken blev nämligen det första norrbottniska klubblaget någonsin att lyckas ta sig till final. Och guarden William Hansson blev också den första herrspelaren från norrbotten att bli utsedd till Scania King, alltså turneringens mest värdefulle spelare. BG-tjejerna hade som vanligt stora förväntningar på sig under Scania cup. Luleålaget
tog sig till final och torskade där en jämn match mot ärkerivalen Södertälje. BG-forwarden Allis Nyström kom med i turneringens allstarlag.

Max Wiik

Skribent: Patrik Lindgren

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 lule_energi

 

Basketlag:

Herrar 

Damer

Herr Juniorer

Flickor 04

Pojkar 05/06

Flickor 05/06 (Lagsida)

Flickor 07

Flickor 08

Pojkar 07/08

Flickor 09

Flickor 10

Pojkar 09/10

Flickor 11

Flickor 12

Pojkar 11/12

Köp Vråkens profilkläder på Stadium.

(klicka på länken nedan)

stadium_OS_480

 

Följ Vråken på Facebook och Twitter

<a href="https://twitter.com/vrakenbasket" class="twitter-follow-button">Follow @vrakenbasket</a>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script

 facebook-logo

twitter-logo1

Är du inte medlem i Vråken?

Stöd vår förening genom att bli stödmedlem.

Klicka (här)

 

 

 

Postadress:
BK Vråken - Basket
C/o Theresa Palo, Bromsargatan 18b
97342 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705593941
E-post: This is a mailto link...