Hoppa till sidans innehåll

Förutsättningar


Seniorlag - förutsättningar:
BK Vråken har en lång tradition av seniorverksamhet och under framför allt 80- och 90-talet var våra seniorlag särskilt starka. Nu vill vi bygga upp våra seniorlag igen.


En av föreningens främsta styrkor är att det är en bra förening att vara med inom. Efter några års berg-och-dalbana har vi hittat en nivå som bygger på klubben, laget och spelaren. Det handlar om att bevara en föreningskänsla men samtidigt prioritera gruppen och individen. Alla ekonomiska transaktioner hanteras av föreningen och bokförs på respektive lag.

 

Föreningens styrelse består av xx (ordf), xx (kassör), xx(sekreterare/tävling) och xx (utbildning). Runt föreningen har vi dessutom ett stort antal basketpersoner som hjälper till vid både administration och tävling. Tillsammans har vi gjort upp förutsättningarna för kommande dam- och herrlag i BK Vråken. Kortfattat handlar det om följande:

 • Kontaktpersoner:
  Föreningens kontaktpersoner är styrelsen, där vi även utser en huvudansvarig för dam- och herrlag. För säsongen 09/10 är den personen xx. Respektive lag skall sedan utse ett s.k. lagråd som består av minst tre personer. Dessa tre personer skall fördela ansvarsområdena ekonomi, tävling och material. Vår styrelse och lagrådet utgör en ledning för laget där lagkaptenen är huvudansvarig tillsammans med styrelsens kontaktperson.

 • Ambitionsnivå och träningstider: 
  Föreningens målsättning är att respektive seniorlag har en god ambitionsnivå. Vi erbjuder två träningar per vecka (plus matcher) och ser givetvis positivt till att varje spelare tränar ytterligare kondition/styrka/basket. 

 • Coach/er:
  Föreningen ser till att det finns en ansvarig coach för varje seniorlag.

 

 • Ekonomi:
  Till skillnad från ungdomslagen så får seniorlagen samtliga sina intäkter utan att något dras av föreningen. Seniorlagen får även använda sin medlemsavgift rakt in i sitt lags budget. Detta då vi ser seniorlagen som en tillgång för föreningen (och våra ungdomslag).

  Seniorlagen skall, precis som ungdomslagen, stå för alla sina kostnader. Till skillnad från ungdomslagen måste dock spelarna i seniorlagen dessutom betala in en pant för att säkerställa lagets existens och säsongens budget. Föreningen behåller panten och återbetalar den vid säsongens slut - alternativt tidigare - under förutsättning att laget klarar av säsongens ekonomiska överenskommelse. Om laget går med överskott så tillfaller det givetvis laget (inte att förväxla med spelare) och kan användas till sportsliga ändamål.

  Varje ungdomslag skall stödja seniorlagsverksamheten med 1 000kr varav föreningen garanterar att den totala summan blir minst 5 000kr/respektive seniorlag. Denna regel är borttagen inför säsongen 08/09 då ungdomslagen inte längra får LOK-stödet till lagkassan.

  Vi räknar med att det kostar minst 2500 kr/spelare att driva ett seniorlag.  Eventuellt kan en arbetsinsats tillkomma för att täcka kostnader kring nya matchställ. Beslut tas i samråd med respektive lagråd.


Förutom information på hemsidan besvaras frågor av styrelsen.


 

Damlagets kontaktperson är: xx
  xx
  xx


 

Uppdaterad: 04 APR 2011 11:31

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 

Köp Vråkens profilkläder på Basket Shop.

(klicka på länken nedan)


 

Följ Vråken på Facebook och Twitter

<a href="https://twitter.com/vrakenbasket" class="twitter-follow-button">Follow @vrakenbasket</a>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script

 facebook-logo

twitter-logo1

Är du inte medlem i Vråken?

Stöd vår förening genom att bli stödmedlem.

Klicka (här)

 

 

 

Postadress:
BK Vråken - Basket
C/o Theresa Palo, Bromsargatan 18b
97342 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705593941
E-post: This is a mailto link...