SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Basketklubben Vråken
Fotboll
Vråkens Värdegrund

BK Vråken - Värdegrund. 

 

Vi, medlemmar och ledare inom BK Vråken, strävar efter att skapa en inkluderande och gemenskapsskapande miljö där alla ges möjlighet att delta och utvecklas inom basket. Vår värdegrund bygger på de fyra grundläggande principer som fastställts av Riksidrottsförbundet och som utgör grunden för idrottsrörelsens värdegrund:

 

  1. Glädje och gemenskap

   Vi tror på glädjen och gemenskapens kraft inom idrotten. Hos BK Vråken är basket inte bara en sport, det är en källa till glädje och en plats där vänskap och gemenskap blomstrar. Vi strävar efter att skapa en miljö där alla, oavsett ålder eller skicklighet, kan ha roligt och må bra. Vi vill uppmuntra och stötta varje individ att utvecklas och känna glädje genom sin deltagande i vår förening.

 

  1. Demokrati och delaktighet

   Inom BK Vråken omfamnar vi demokrati och delaktighet som en central del av vår kultur. Vi tror på att varje medlems röst har lika värde, och att alla som är engagerade inom vår förening har rätten att vara med och påverka. Oavsett bakgrund, kön, könsidentitet, etnicitet, religion, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder, ska alla ges möjlighet att vara delaktiga och vara med och forma vår verksamhet. Vi arbetar för en inkluderande beslutsprocess och jämställdhet i alla aspekter av vår föreningsverksamhet.

 

  1. Allas rätt att vara med

   BK Vråken strävar efter att vara en förening där alla känner sig välkomna och inkluderade. Alla har rätt att vara med, och vi värderar olikheter och mångfald som en styrka. Vi arbetar aktivt för att säkerställa att ingen diskrimineras eller känner sig exkluderad. Vi välkomnar alla som vill delta i vår basketverksamhet oavsett kön, könsidentitet och uttryck, etnisk och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder.

 

  1. Rent spel

   Inom BK Vråken står rent spel och ärlighet i centrum. Vi förbinder oss att följa överenskommelser och leva efter god etik och moral inom och utanför planen. Vi tar avstånd från alla former av doping, matchfixing, osund ekonomi och fusk. Vi arbetar aktivt för att förebygga och motverka diskriminering, trakasserier, kränkningar och våld inom vår verksamhet. Vi är stolta över att vara en förening som främjar en sund och rättvis tävlingsmiljö.

 

Tillsammans, med dessa principer som vår ledstjärna, strävar vi efter att göra BK Vråken till en plats där alla kan känna sig välkomna, uppskattade och där glädje, gemenskap och inkludering är i fokus. Vi tar ansvar för att leva upp till dessa värderingar och ser det som vår gemensamma uppgift att föra dem vidare i all vår verksamhet.

 

BK Vråken har en tydlig och särskild inriktning på inkludering och strävar efter att alla ska kunna vara med, oavsett sin ekonomiska situation och bakgrund. Här är några sätt hur föreningen uppmuntrar inkludering och säkerställer att allas rätt att vara med respekteras:

 

  1. Låga eller inga medlemsavgifter:

Föreningen har fastställt medlemsavgifter som är överkomliga för de flesta, och erbjuder samtidigt flexibla betalningsalternativ. Detta syftar till att ta bort ekonomiska hinder och göra det möjligt för barn, ungdomar och vuxna från olika ekonomiska bakgrunder att delta i basketverksamheten.

 

  1. Stödmedlemskap och insamlingar

BK Vråken har etablerat insamlingar och har aktiva samarbeten med lokala företag och organisationer som delar föreningens värderingar. Genom dessa program och sponsorer kan ekonomiskt svagare familjer få stöd för medlemsavgifter, utrustning och turneringsavgifter.

 

  1. Utrustningsstöd:

 Föreningen har en utrustningsbank där medlemmar kan låna eller få tillgång till basketutrustning om de inte har råd att köpa egen utrustning. Detta säkerställer att alla har möjlighet att delta oavsett om de har tillgång till basketbollskor eller andra nödvändiga tillbehör.

 

  1. Engagemang i lokalsamhället:

 BK Vråken samarbetar med skolor, socialtjänst och andra organisationer för att identifiera och nå ut till ungdomar och familjer som kan vara i behov av stöd. Genom att vara närvarande i lokalsamhället och aktivt rekrytera från olika områden strävar föreningen efter att vara tillgänglig för alla.

 

  1. Inkluderande träningsmiljö:

 Tränare och ledare inom BK Vråken utbildas i inkluderande metoder och medvetenhet om olika bakgrunder och behov. Detta skapar en träningsmiljö där alla känner sig välkomna och respekterade oavsett sin bakgrund eller nivå.

 

  1. Träffar och aktiviteter

Föreningen ordnar regelbundet coachträffar och aktiviteter som involverar hela coacher, styrelse och spelare. Detta främjar en känsla av samhörighet och inkludering, och gör det möjligt för barn, unga, coacher, lagledare att delta tillsammans.

 

Genom att aktivt arbeta med dessa strategier och åtgärder visar BK Vråken sitt engagemang för inkludering och att göra basket tillgängligt för alla, oavsett ekonomisk situation och bakgrund. Föreningen är dedikerad till att säkerställa att ingen lämnas utanför och att varje individ ges möjlighet att delta och trivas inom basketgemenskapen.

 

 

 

Om klubben

Vråken Basket bildades i Luleå 1977. Vi är en ideell förening och vårt upptagningsområde i Luleå är Tunastigen, Mjölkudden, Notviken och Karlsvik. Vråken är främst en barn- och ungdomsklubb men vi har även ett seniorlag på herrsidan i division 2, vi har idag ca 200 medlemmar i åldrarna 6 år och uppåt.

 

Vi tränar i Borgmästarskolan och Tunaskolans Sporthall (Tunahallen).

 

 
Sociala medier